neljapäev, 15. oktoober 2009

Kokkuhoiu kokaraamat


Raamat on väikse formaadiline, ilma piltideta 232 lk, hind poes 175 kr.

„Kokkuhoiu kokaraamat” ei olegi niivõrd kokaraamat traditsioonilises mõttes, kui just eelkõige nõuande- ja ideede raamat.Kahjuks on ajad sellised, et üha rohkemate inimeste küsimuseks ja mureks on, kuidas hakkama saada. Masendus ja lootusetus on kerged tulema, kuid selle raamatuga tahan ma näidata, et ka väga rasketes oludes on võimalik toime tulla. Kuidas? – sellest räägibki "Kokkuhoiu kokaraamat". Selle raamatu soovitused ei ole kuiv teooria, vaid minu enda läbi tehtud ja läbi elatud praktilised kogemused. Soovin selle raamatuga olla sulle kui abistav sõbranna, kellelt uut jõudu ammutada ja saada tahet edasi astuda.
Sellest raamatust leiad põhjalikud nimekirjad kõikvõimalikeks erinevateks käikudeks mõeldud toitudest, nii hommikusöökidest, toorsalatitest, kotlettidest, aga ka magustoitudest jne ja arvestades ikka sellega, et toidud oleksid üsna vähese rahaga valmistatavad. Nii leiad sellest raamatust palju kasulikku ka siis kui sulle pole probleemiks vähene söögiraha, kuid ära on tüüdanud igapäevane mõtlemine, mida küll täna söögiks teha.
Seal on soovitusi, kuidas säästlikult pidu pidada, millega kostitada ootamatuid külalisi. Hulgaliselt soovitusi, kuidas toidu pealt raha kokku hoida, kuidas alustada uue kokkuhoidliku elustiiliga, mille järgi valida toidukaupu, milliseid toiduaineid on rahaliselt kahjulik osta, mida oleks targem ise teha. Soovitused vastavalt aastaaegadele ja erinevatele peretüüpidele, mida varuda talveks. Juhised menüüde koostamiseks, näidispäevamenüüd 30 ja 50 krooni eest terve pere kohta, nädalamenüü näidis, aga ka üle 80 minu retsepti.

Kommentaare ei ole: